Ecuador & de Galapagos eilanden!

Verrassend genoeg zijn we maar liefst 4 weken in het bananenrepubliekje Ecuador gebleven en we zijn naar de Galapagos eilanden gegaan!

lekker varkentje op de markt

Net over de grens vanuit Colombia komen we aan in het kleine plaatsje Otavalo met zijn grote markt. Wat ons direct opvalt is dat in Ecuador de oorspronkelijke indianenbevolking traditioneel gekleed gaat. De mensen zijn heel klein, en zowel de vrouwen als de mannen dragen lange vlechten. Op de markt zien we hele varkens in de oven gegaard met een tomaat in de mond. We eten er een stuk van, lekker hoor! 😉 Ook zien we hoe een vrouwtje een paar kilo darmen op de markt koopt, minder smakelijk! Op de markt ligt vlees open dus niet gekoeld, ze verkopen echt alles, van kippekoppen tot varkenspoten en ingewanden.

fancy hotelkamer in Quito

Van Otavalo gaan we naar Quito, waar we 1 nachtje in een gaar hotel slapen voordat we naar de Galapagos vliegen. In dit hotel is de afgelopen 30 jaar geen cent meer geinvesteerd. We kijken naar een tv met een antenne en draaiknoppen, het voelt alsof we de jaren 80 zijn binnengelopen!

 

 

Reuzeschildpad en Karin

Aangekomen op de Galapagos eilanden (1000 km uit de kust van Ecuador) besluiten we langer te blijven en verlengen we ons verblijf tot 10 dagen. Goede keuze want er is zoveel te zien! We bezoeken alle 3 de hoofdeilanden van de Galapagos.

 

 

zeeleguaan op lavastenen

We zien er echt ontzettend veel dieren waarvan er veel alleen op de Galapagos voorkomen. Hier wonen bijvoorbeeld de grootste landschildpadden ter wereld en vind je er ontelbare zeeleguanen, een soort grote zwemmende hagedissen die ook op het land komen.

 

strand vol met zeeleeuwen

 

Op bijna alle stranden struikelen we over de zeeleeuwen die daar als hele families lekker liggen te zonnen. We snorkelen er vaak, de onderwaterwereld is er fantastisch! De reuze zeeschildpadden kun je aanraken en de zeeleeuwen spelen met je. Ook zien we tijdens een snorkeltrip wel 100 haaien en hele mooie manta roggen. Dit is een van de rijkste plekken op aarde met zeedieren.

blauwvoeter

 

Verder zien we veel bijzondere vogels, zoals vogels met blauwe voeten, heel grappige beesten!

Ka en een zeeleguaan

vis fileren op straat

Het meest bijzondere van de Galapagos is dat je zo ontzettend dichtbij de beesten kunt komen, het zijn er zovéel! en ze zijn echt niet bang voor mensen. Ook de vegetatie is er bijzonder. Op de uit vulkaan eilanden bestaande Galapagos vind je heeel veel lavastenen, cactusbossen, witte zandstranden en helder blauwe zee. Het is er heel droog.

Buy panerai replicas watches Cheap Automatic Watches clone watch Cheap Designer fake watches Gold replica jacob watches sale usa best rolex replica replica With 68 percent Discount Cheap replica hamilton tank watches Free Shipping

 

vulkaan invloed op meer

Charles Darwin bezocht de eilanden in 1835 en heeft er de evolutie theorie bedacht. Dat we van de aap afstammen, stuitte in de 19e eeuw op groot verzet van de kerk. Voor het eerst was er een andere uitleg. Darwin ontdekte dat op de verschillende eilanden van de Galapagos de vogels zich anders hadden aangepast aan de natuurlijke omstandigheden. En dat daarom het leven op aarde zich aanpast aan zijn omgeving.

vechtende zeeleguanen

 

 

 

 

 

 

zoooveel zeeschildpadden

snorkeltripje met haaien

 

De Galapagos voelde als een vakantie binnen onze wereldreis, ook omdat we er met het vliegtuig heen gingen. Daarna bezoeken we het koloniale historische centrum van Quito met zijn indrukwekkende kathedralen. We eten er voor het eerst weer chinees en indiaas, wat een feest!

 

 

Karin springt van de brug

Daarna gaan we naar Baños, een gemoedelijk plaatsje aan de voet van een vulkaan bekend van zijn mineraalrijke thermale baden. Daar maken wij goed gebruik van!! Héérlijk!! Twee keer liggen we er uren lang in te dampen met de prachtige uitzichten op de bergen, mmm…

 

 

uitzicht tijdens fietstocht

bungelen boven de afgrond met canyoning

In Baños is als wij er zijn het feest van het jaar gaande met optochten en concerten. Gezellig met de lokale gemeenschap. We fietsen er een dag langs hoge watervallen, Karin springt van een brug en samen doen we canyoning (= springen aan een touw en abseilen door watervallen). Naast deze avontuurlijke bezigheden ontspannen we een week lang en hebben we elk 3 dagen privéles Spaans.

vulkaan bij banos

hoogvlakte met veeel meren

Na Baños bezoeken we Cuenca met zijn koloniale centrum en zooovele kerken die zo vààk vol zitten met mensen, zeker nu tegen de kerst! We doen een dagwandeling in de bergen op 4000 meter hoogte, het is een nationaal park met 300 meren en veel lama’s.

overstekende lama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kerstoptocht in Cuenca

In Cuenca is op de dag voor kerst elk jaar de grootste kerstoptocht van het jaar met duizenden kinderen. Ze zijn traditioneel gekleed en anderen verkleed als engeltjes, heiligen en zitten veel op ezels en paardjes. Achterop de paardjes zijn geroosterde HELE varkens gelegd en staan dode kippekoppen te swiepen. We swingen een avondje in een gezellige bar in Cuenca. Op kerstavond eten we bij de Mexicaan gezellig met zijn tweetjes, natuurlijk was met onze lieve familie leuker geweest!

Kerstdag gaan we naar Saraguro, een klein plaatsje waar bijna geen toeristen komen en de oorspronkelijke van de Inca´s afstammende mensen altijd in het zwart zijn gekleed. We zien een indrukwekkende kerstoptocht met mensen met hun hoofd ingepakt als duiveltjes verkleed en mensen met pruiken tot op de grond hangend die heel wild dansen!

Daarna gaan we naar Vilcabamba, onze laatste stop in Ecuador. Heel relax en ontspannen zaten we in een natuurreservaat met onze accomodatie. We maakten er 3 dagen lang super mooie wandelingen naar bergtoppen, waterval en hadden 360 graden uitzichten over de bergen.

We vonden Ecuador veel leuker dan we verwachtten en hebben zin in Peru en Bolivia! We nemen straks de nachtbus naar Peru.

20 thoughts on “Ecuador & de Galapagos eilanden!

 1. Gaaf hoor al die avonturen! Die galapagos eilanden moet ik ook ‘s een keer doen, da’s misschien zelfs wel leuker dan Texel, hoewel ze daar ook een zeehonden centrum hebben hoor.

 2. Wauwieeeeeeeeeeeeeeee….!! Wat ben ik stiekem jaloers…. Ga de Galapagos eilanden zeker op het wenslijstje bijschrijven… Geniet van Peru en we zien jullie in Argentinie. Ik kijk er naar uit…;-)

 3. Fantastisch om weer even met jullie avonturen mee te genieten! Wederom erg leuk geschreven,tot het volgende bericht en alvast een geweldige jaarwisseling gewenst,benieuwd waar jullie dan zitten!

 4. Wat een avonturen weer en wat klinkt het allemaal positief over Equador, ben nu helemaal nieuwsgierig naar ‘het land van mijn vader en zijn vrouw’;-) Zou ook graag naar Galapagos eilanden willen, lijkt me geweldig mooi en zo bijzonder met al die dieren.

  Heel veel plezier nog de komende tijd in Peru en Bolivia, doe voorzichtig en have fun samen!

  Liefs van ons viertjes

 5. Karin en Luuk wat een belevenissen en wat een mooie foto’s.
  Wij zijn heel erg benieuwd hoe het allemaal verder gaat.
  Geweldige ervaringen maar eh…..spring maar niet meer van bruggen af.
  Lieve groet, Herman en Toos

 6. Hoi Luuk en Karin,

  Wat maken jullie veel gave dingen mee en wat zien jullie veel mooie dingen! De foto’s zijn prachtig maar het echt ervaren is vast extra bijzonder. Canyoning? Respect voor jullie, lijkt mij toch best een beetje eng!

  Liefs uit het erg natte (evacuaties in het noorden) en winderige Nederland! Geniet lekker daar!

 7. Hoi Luuk en Karin,

  Wat ziet dat er allemaal mooi uit. Ecuador, Peru en zeker de Galapagos eilanden staan ook al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ooit ga ik daar ook naar toe. Tot nu toe geniet ik van jullie spannende, leuke en mooie verhalen.
  O,ja ook nog een gelukkig nieuwjaar en nog heeeeeeel veeeeeeel reisplezier.

  Groetjes, Ankie

 8. Het zijn weer prachtige foto’s en leuke verhalen.
  Hoe bevalt het intussen in Peru? Spreek je snel, Groetjes Miriam en Alwin

 9. Hoi Luuk en Karin,

  Tsjonge wat een belevenissen! Geweldig!!
  Tijdens de jaarwisseling moest ik nog wel even aan de je denken Luuk. Ik vind het nog steeds zo bizar dat we elkaar ‘toevallig’ tegenkwamen aan de andere kant van de wereld. Is alweer 4 jaar geleden.

  Jullie heel veel plezier nog! En als jullie weer terug in NL zijn, komen we snel een keertje naar Amsterdam.
  Groetjes, Bas, Cirstie en de kleine boys

 10. Google Sites is a website builder that is quick and easy to learn. Penguin algorithm tjat got rolled out
  in April, 2012 almost shook SEO industry. If there is already los of
  Google Adsense put into that certain site, put yours on top of all of them.

 11. Эй, вы пишете о той новой статье,
  полезной для работы? Я собиралась завести свой
  собственный блог в ближайшем будущем, но пока тяжело сделать выбор между BlogEngine/WordPress/b2evolution и Drupal.
  Почему я спрашиваю – потому что этот макет,
  кажется, отличается от большей части блогов, а я ищу нечто совершенно
  уникальное. П.С. Извините за вопросы не по теме,
  но я должен был спросить!

 12. Hello

  YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: totgauw.nl ?

  WE PROVIDE HIGH-QUALITY VISITORS WITH:
  – 100% safe for your site
  – real visitors with unique IPs. No bots, proxies, or datacenters
  – visitors from Search Engine (by keyword)
  – visitors from Social Media Sites (referrals)
  – visitors from any country you want (USA/UK/CA/EU…)
  – very low bounce rate
  – very long visit duration
  – multiple pages visited
  – tractable in google analytics
  – custom URL tracking provided
  – boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM

  CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com

  Thanks, Garry Mcneil

Leave a Reply

Your email address will not be published.