Colombie jàààà !!

Alweer 5 weken zijn we in dit fantastische land dat zooveel te bieden heeft! Van de éne mooie bestemming rolden we in de andere.

Even terug naar het begin. Nadat we de grens met Venezuela waren overgestoken zonder een exit en entry stempel te krijgen van Venezuela en Colombia vroegen we het meerdere keren aan mensen en politie of we hier geen problemen mee konden krijgen. Iedereen zei dat t geen probleem was. Nadat we 3 dagen later uit de nachtbus kropen in het caribische Santa Marta vroegen we het nogmaals de hoteleigenaar en die raadde ons aan opnieuw naar de Venezolaanse grens te gaan om een éénorm hoge boete te voorkomen wegens het illegaal verblijf in Colombia. Dat werd de volgende dag nerveus naar de grens wat gelukkig goed afliep, ze hadden niet door dat we vanuit Colombia kwamen ipv vanuit Venezuela, OEF!
Om de op en neer reis naar Venezuela het meer waard te laten zijn, zijn we op de terugreis naar Santa Marta in een plaatsje gaan overnachten dat Camarones heet, Camarones betekent garnalen. We hebben er een toer gedaan met een visser in zijn kano met lapjes-zeil op zoek naar flamingo´s, was heel mooi in de brakke binnen-wateren grenzend aan zee en strand. Het stikte er van de oesters die we ook heerlijk op aten! Vers uit het water geplukt zo onze maagjes in, mmm!

 

Onze volgende stop was Palomino, een onontdekt Caribisch strandoord, ook in het noordoosten van Colombia grenzend aan Venezuela. Met maagdelijke oneindig lange stranden, en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada op de achtergrond! We bleven er 5 dagen en sliepen in een tentje onder palmen achter t strand, heel primitief zonder electra en water. Dat haalden we uit de waterput en s avonds branden er wat petroleum flesjes voor t licht. Koken deden we boven houtvuur.
We hebben er een wandeling gemaakt de Sierra Nevada bergen in, naar een inheems dorpje waar de mensen in traditionele kleding lopen, bijna geen spaans spreken, en in poephutjes met strodaken wonen. De terugweg deden we dobberend op een binnenband de rivier af tot aan de zeemonding. Was supergaaf tussen palmbomen en regenwoud en tropische vogels met gele schoenen om ons heen! Het was er wel duidelijk regenseizoen, elke namiddag een flinke bui. Eén keer onweerde het zo heftig dat t onweer op een paar meter naast onze tent insloeg, dat voelde in onze tent hééél eng! Meerdere onweersbuien tegelijkertijd en t hoosde van de regen. Maar we leven nog hoor!

Daarna gingen we naar Taganga, een vissersdorp bij Santa Marta, waar we samen mooi hebben gedoken in Parque Tayrona. Dat is eigenlijk de eerste plek waar we weer heel veel toeristen hebben gezien, een hele verandering voor ons na Venezuela! Luuk had 7 jaar geleden bij deze duikschool zijn advanced gehaald maar nooit t certificaat ontvangen, maar nu, 7 jaar later!, alsnog gekregen gelukkig.

Na Taganga zijn we 5 dagen in Parque Tayrona, één van de mooiste nationale parken van Colombia, gaan strand-hoppen.Veel palmbomen en rotsen en werkelijk de mooiste stranden die we kennen! We sliepen er 4 nachten in een hangmat, best comfortabel! Supermooi gewandeld en geklauterd over rotsblokken en tussen de bomen, gaaf!!

best fake rolex replica watches Up To 57 percent Off Afford fake orange omega top 10 replica watch sites Automatic high quality replica watches hublot big bang replica for sale

 

Cartagena, één van de mooiste coloniale steden van zuid Amerika met een originele stadsmuur, was de volgende bestemming. We troffen het met het feest van de onafhankelijkheid van Spanje, dat jaarlijks plaatsvindt. Een wild festival met verklede mensen en optochten, luide muziek, miss-Colombia verkiezing wat hier veel aanzien heeft, verder veel bommen op straat die iedereen naar elkaars voeten gooit. Iedereen kliedert elkaar onder met verf, spuitbussen met schuim en talk etc. Op straat kom je extra zwarte negers tegen, die je onder zwarte verf smeren als je ze geen geld geeft, best eng! We hebben nog een avond gedanst met andere reizigers die we hebben ontmoet. Er was een live muziek optreden van de politie, wat kan de politie hier swingen! Maar echt een heel wild festival en soms best vermoeiend een week lang! Daarom was het wel fijn om daguitstapjes te maken. Zo zijn we naar de moddervulkaan geweest, heeel grappige ervaring om in de modder te ´zwemmen´, je bent er gewichtloos! En een dagje Playa Blanca, een prachtig heeel wit strand, maar wel druk op zondag!

Daarna reizen we door naar Medellin, tweede stad van het land. Daar spreken we af met Paula, een Colombiaanse vriendin van Luuk. Leuk uit eten geweest en verschillende attracties van de stad bezocht, zoals een metro kabelbaan. Heel leuk om over de stad uit te kijken in het openbaar vervoer! Net als een gondel op wintersport maar dan boven de stad.

Het koffiegebied is het volgende reisdoel. We verblijven in een klein aangenaam stadje Salento. We gaan een dagje naar een koffiefinca (=boerderij), waar ons haarfijn wordt uitgelegd hoe koffie groeit en wordt gemaakt. Alles gaat handmatig, leuk om te zien! En de koffie smaakte erg goed 🙂 We besloten een trekking te doen in de Valle de Cocora, een vallei met de hoogste palmbomen ter wereld, heel indrukwekkend! We liepen door naar Los Nevados, een nationaal park met besneeuwde bergtoppen, voor een trekking van 2 dagen. Helaas had het veel geregend, waardoor we van de kleine paadjes af glibberden, het pad was meer een rivier geworden. Soms zakten we tot de knien weg in de drek! We liepen over de paramo, een bijzonder natuurgebied met gele cactus-achtige planten op 3500m hoogte. Na 8 uur wandelen eindelijk verkleumd aangekomen bij een primitieve berghut waar we werden verblijd met warme drankjes en de lekkerste linzensoep op aarde :)!

Van Salento in het koffiegebied vertrokken we naar San Agustin, bekend van de oude beelden van 3000 voor Christus. De busreis verliep iets minder soepel dan gehoopt. Vanwege de extreme regenval hier waren meerdere wegen in zeer slechte staat en deden we er 28 uur over ipv 12 uur!! Daarom hebben we ons getrakteerd op een hele mooie accomodatie, met een supergrote tuin vol met fruitbomen, kolibries en uitzicht over de bergen! We hadden een fantastische kamer, heel groot en met mooie details van bamboe. We hebben een dag in het wereld erfgoed park doorgebracht, was indrukwekkend! De duizenden jaren oude beelden, soms heel groot, zijn gevonden bij de graven en waren ´wachters´ van de tombes.

Na een kronkelende rit door de bergen komen we aan in Mocoa, een nog niet door toeristen ontdekt plaatsje. Hier is de sfeer heel anders, mensen staren je langer aan omdat ze nog geen buitenlanders gewend zijn. We vragen een politieman waar we een hotel kunnen vinden, en de vriendelijke jongeman zoekt net zolang met ons mee totdat we iets leuks hebben gevonden! Overal in Colombia is de politie onze grote vriend!
We gaan een dagje op pad met een Colombiaanse jongen die in ons hotel werkt. We wandelen door prachtig regenwoud langs verschillende watervallen waar we ook lekker in badderen! De volgende dag weer uren bussen over een kronkelende onverharde weg met prachtige uitzichten. Onze laatste stop in Colombia is Pasto, een coloniaal plaatsje dichtbij de grens met Ecuador.

Tot slot, Colombia in een notendop…. de veiligheidssituatie is hier de afgelopen jaren flink verbeterd. Je ziet overal veel politie en militaire checkpoints op de weg. De sfeer is goed, we gaan met een gerust hart ´s avonds de straat op! Je hebt hier heeeeel veel straatverkopers, strandverkopers en busverkopers… Elke busrit komen verschillende mensen snoep en eten verkopen, soms best vermoeiend! Het is ook een swingend land, overal is muziek en er is altijd wel een festival te vinden. Verder zijn de mensen erg beleefd, overal hoor je ´ja meneer, en ´tot uw dienst´, dan voel je je best belangrijk!

We vinden het beide erg jammer dat ons Colombia avontuur bijna voorbij is, het is zo´n prachtig land! Maarrr… over een paar dagen vliegen we naar de Galapaaagooos eilanden om de meest bijzondere dieren ter wereld te spotten, daar hebben we veel zin in!!

groetjes!
Karin en Luuk

10 thoughts on “Colombie jàààà !!

 1. Oooohhh.. Schatjes, wat klinkt dat heerlijk! Ik zie prachtige, stralende foto’s en vind het een genot om jullie verhalen te lezen. Ik kijk vol verwachting uit naar jullie nieuwe avonturen op de Galapagos eilanden! GENIET! Dikke kus, Mir

 2. Ha die lieve wereldreizigers,
  Jullie halen ook alles uit jullie reis!!
  Leuk om jullie verslag te lezen over Colombia
  en weer prachtige foto’s.
  Jullie denken wel aan het thuisfront.
  Ben nog geen moment ongerust geweest,
  krijg gelukkig van tijd tot tijd goede berichten!!!
  Daarvoor wil ik jullie bedanken!!!
  Ik denk veel aan jullie en ben benieuwd hoe het
  op de Galapagos eilanden zal zijn.
  liefs van mamita Marijke

 3. Hoii Luuk en Karin,

  Wauw.. wat een mooie foto’s! Colombia klinkt erg de moeite waard!
  Ben benieuwd welke dieren jullie gaan zien!

  Geniet ervan!
  Liefs Lonneke

 4. Hi Ka en Luuk,

  Wat een prachtig verhaal en wat een belevenissen ! Heel fijn om te lezen hoe jullie Venezuela en Colombia hebben beleefd. We zijn blij dat jullie zo vaak van je laat horen. We zijn heel benieuwd naar jullie verhaal en foto’s van de Galapagos eilanden.

  Spannend allemaal.

  Liefs en kus van Pa en Toos

 5. Hi Kaatje en Luuk!
  Wat geweldig om al jullie avonturen te lezen! Zo te lezen (en te zien) vermaken jullie je prima op deze fantastische wereldreis. Ik zou zeggen, Geniet ervan & Have Fun!!
  dikke kus
  Rianne

 6. Jeetje wat een mooie ervaringen alweer in zo’n korte tijd, leuke verhalen en foto’s hoor! hebben jullie trouwens nog geen vervelende drugs gerelateerde situaties meegemaakt in Colombia?
  Alvast een mooi oud en nieuw toegewenst waar jullie het ook mogen vieren!
  (volgens de maya-cultuur komt er in 2012 een einde aan de wereld dus uitbundig vieren he!)

  gr bart-jan

 7. Hi, Neat post. There is a problem along with your web site
  in web explorer, would check this? IE still is the marketplace chief and a good component to other people will miss your magnificent writing because of this problem.

 8. This is really interesting, You’re an excessively professional blogger.

  I’ve joined your feed and stay up for in search of extra of your wonderful post.
  Additionally, I’ve shared your web site in my social
  networks

Leave a Reply

Your email address will not be published.