Daaag Venezuelaaa

Daaag lieve allemaal!

Hier dan ons eerste echte berichtje, alweer vanuit Colombia!

We zijn twee en een halve week in Venezuela geweest, mooi land! De vlucht duurde lang, een overstap met 10u wachten in Houston, en na 2 uurtjes vliegen richting Caracas keerde het vliegtuig weer om, vanwege technische problemen… Daarna met een ander vliegtuig alsnog goed aangekomen. De aankomst in Caracas op de luchthaven was wel spannend vanwege alle slechte verhalen die we gehoord hadden. Aan geld komen was ook een uitdaging, door de slechte officiele wisselkoers die ze vastgesteld hebben, is het twee keer zo duur als je gaat pinnen vergeleken met op de zwarte markt dollars wisselen. Maar ja waar kun je dat betrouwbaar doen…? Op de luchthaven bij een bureautje kunnen wisselen, terwijl een mannetje op de uitkijk stond voor de politie! Daarna in een betrouwbare taxi beland en direct een bus genomen naar het oosten van Venezuela, Cumanà, een oude koloniale stad uit 1500. In een oude eenvoudige posada (=guest house) dan onze eerste nacht doorgebracht. Het backpackersleven begon! 

Vanaf daar zijn we naar een schiereiland gegaan met mooie stranden, maar erg droog en warm daar! Daar hebben we Luuks verjaardag gevierd met een lekker etentje op het strand met biertjes van maar liefst 35 cent! Daarna naar Santa Fe in Parque Nacional Mochima, met mooiere stranden met palmbomen en veel groen. Daar hadden we een supermooie posada, de tuin met hangmatten grensde direct aan de zee! Daar hebben we ons een aantal dagen heel goed vermaakt. Lekker visjes van de markt klaargemaakt in onze buitenkeuken. We hebben een franse jongen ontmoet die daar sinds kort woonde met wie we een dag op stap zijn geweest naar een waterval en door de bergen. Nog een dagje met de boot naar een idyllisch klein eiland, een snorkelparadijs! Ze noemden het La Piscina, daar werd wel duidelijk waarom, superhelder water!

Daarna wilden we met de nachtbus naar de volgende strandbestemming. Maar helaas!! We lagen zooo lekker te slapen in de nachtbus dat we pas uren na onze stop wakker werden! Toen maar besloten naar de volgende bestemming te gaan, omdat het al te ver was om nog om te keren. Dat was Merida, een mooie stad in de bergen nabij de grens met Colombia. Daar hebben we een paar dagen doorgebracht. Een zus van een vriend van Luuk woont daar en heeft ons leuk een paar dagen op sleeptouw genomen. Ook twee leuke etentjes bij hun thuis gehad, in een mooi groot antiek huis.

Vanaf Merida zijn we een paar dagen naar Pueblos del Sur, kleine authentieke bergdorpjes, geweest. Daar zaten we in een supermooie posada, heel ontspannen, en weg van alle drukte. We hebben twee mooie dagwandelingen gemaakt, naar een hoog bergmeer en een oude brug van natuursteen. We liepen over geitepaadjes slingerend door de jungle en hadden supermooie vergezichten vanaf de bergtoppen. Ook een dag naar een finca, een boerderij met veel land, geweest met de man van de posada. Ze hadden een heel stel koeien, voor melk en kaas. Leuk om te zien hoe ze gerookte kaas maken en ook lekker geproefd! We hebben ook gezien hoe ze daar koffie verbouwen en verschillende soorten bananen.

Daarna richting de grens met Colombia gegaan, waar we nog een stop hebben gemaakt in San Pedrio del Rio, een piepklein dorpje, wel erg mooi! Daar maakten we ons laatste Venezolaanse geld op aan lekkere typische taartjes en biertjes, wat een straf 😉
De grens stelde weinig voor, we konden zo doorrijden en hoefden nergens t paspoort te laten zien! Nu hopen dat ze ons niet meer terug gaan sturen naar Venezuela 😉

Wat ons in Venezuela opviel… is dat een heel aantal mensen erg voor de president zijn, en andere erg tegen. De president polaliseert, waardoor arme mensen tegen de rijken worden opgehitst en er meer criminaliteit is dan voor Chavez. De benzine is hier bijna gratis, goedkoper dan water, je vult een tank voor een euro!! Ook de drank kost er erg weinig. Omdat de president vind dat het land van de mensen is, is veel genationaliseerd. Zo zijn internationale hotelketens het land uit gegooid, zoals Holiday Inn of Hilton. ¨Hecho en socialismo¨ staat op veel producten, ofwel gemaakt door de socialistische staat.
We hebben tijdens ons verblijf weinig buitenlandse toeristen tegengekomen. Op straat wordt er ook regelmatig gringo (Amerikaan) of fuck you geroepen, wat een minder leuke sfeer geeft. De veiligheidssituatie is belabberd, ´s avonds kun je niet meer veilig over straat. En ook overdag moet je erg oppassen waar je wel en niet kan komen. Dit heeft het reizen wel iets versoberd, omdat we ´s avonds minder hebben ondernomen. Desondanks zijn we wel veel erg aardige Venezolanen tegengekomen!

We zitten nu in Pamplona, een klein stadje in de bergen, tegen de grens met Venezuela. Het schijnt dat de veiligheid in Colombia ondertussen beter is, dus we hebben er zin in!

veel liefs,
Karin & Luuk

Fotoooo´s!!

8 thoughts on “Daaag Venezuelaaa

 1. Hallo,

  Leuk om te lezen en jullie foto’s te zien. Ik hoorde van jullie website via mijn moeder.

  Geniet ervan, heelveel reisplezier!

  Gr
  Roy

 2. Hoi Luuk en Karin!

  Wat een avonturen hebben jullie al beleefd, heel leuk om te lezen.
  Prachtige foto’s, echt weer een waar paradijsje daar in Z-Amerika. Gelukkig zijn jullie heelhuids Venezuela doorgekomen, op naar het volgende avontuur!

  Heel veel plezier in Colombia en doe voorzichtig.

  Liefs,

  Léonie & Alex

 3. Gelukkig is deel deel van de reis voorspoedig verlopen en hebben jullie het leuk gehad! Veel plezier met de volgende etappe 😉

  Liefs Sylke

 4. Hoi Luuk en Karin,
  Leuk om jullie eerste reisverhaal te lezen en de foto’s te zien! Gaaf hoor!
  Geniet van dit avontuur!
  Groetjes Cathelijn

 5. Hoi Karin en Luuk een leuk verhaal en mooie foto’s. Prachtig ziet het er daar uit. Geniet verder van Colombia ! Een volgend avontuur.

  Groetjes van Pa en Toos

 6. Hoi lieve Luuk en Karin,
  Ik heb weer genoten van jullie reisverslag.
  Prachtige foto’s!!!!!
  Ik zou zo wel even bij jullie willen zijn als
  ik naar die sombere grijze lucht kijk hier………
  Jullie kijken echt stralend, de reis doet jullie goed!!!!
  Liefs van Marijke

Leave a Reply

Your email address will not be published.